MTB Club Discovery

Je bent net als wij helemaal weg van mountainbiken, het kan nooit gek genoeg zijn. Dan moet je zeker eens mee op een van onze clubtochten! Kameraadschap, samen uit en samen thuis en veel lol staan bij Discovery bovenaan. Wil je toch wedstrijden rijden, dan kan dat ook. Via Discovery kun je een KNWU licentie aanvragen. Discovery heeft geen trainingen voor leden, tenzij expliciet vermeld in de kalender. Alle info over de club en hoe je lid kunt worden vind je op onze website.

Mountainbikeclub Discovery heeft de allereerste mtb route in Nederland aangelegd in 1992. Met de jaren is deze route uitgebreid en verbetert. Tegenwoordig beheren wij zo’n 70 km vaste route rond Parkstad Limburg, ook wel de Westelijke Mijnstreek genoemd. Als Discovery zijn we dol op single trails, deze proberen we dan ook zoveel mogelijk te gebruiken in onze vaste routes. In samenwerking met de vele grondeigenaren en gemeentes zijn wij continu bezig met onderhoud en aanleg van routes. Dit alles in onze vrije tijd en met minimaal budget! Rij je ook wel eens over onze routes? Kom ons dan ook een keertje helpen met routewerkzaamheden, dat zouden wij zeer op prijs stellen!
Op de overzichtskaart van onze routes zie je dat er aansluitingen is op de overige MTB routes in Zuid Limburg.

Clubtochten worden georganiseerd door en voor leden. Weet jij een mooi mountainbike gebied dat je graag eens aan anderen wilt laten zien? Organiseer dan zelf een tocht. Het enige dat je hoeft te doen is zelf een route verzinnen en een datum te prikken! We zouden het erg leuk vinden om jou route te rijden. Voor meer info en aanmelden van je tocht, neem contact met ons op.

Af en toe organiseert MTB Club een wedstrijd, of we helpen een andere organisatie met het opzetten of uitvoer van een wedstrijd. Zo organiseerden wij in 1992 de allereerste wereldbekerwedstrijd op de Wilhelmina Steenberg in Landgraaf. Door de jaren heen zijn er diverse wedstrijden van hoog tot laag nivo geweest. In 1994 en 1995 zelf een down- en uphill wedstrijd. Via Discovery kun je een KNWU licentie aanvragen. Wij hebben geen regels voor licentie rijders, dit betekent dat je bijvoorbeeld je eigen kledingkeuze mag maken en je hebt ook verder geen verplichtingen naar de vereniging toe (we stellen het wel op prijs als je deelneemt of helpt aan onze eigen wedstrijden…)

Contact